Hjælp dig selv...

Jeg vil invitere dig til at tage ansvar for din krops trivsel. Jeg vil komme ind på 5 små råd til hvordan, du kan passe bedre på din krop, så den kan passe bedre på dig <3

Tag dig tid til motion

Jeg var som tidligere nævnt stor fan af hård træning inden min diskusprolaps, det er jeg til dels stadig, men jeg kan ikke længere det samme. Langsom og for det meste med kærlighed for min krop kan jeg rykke min formåen, hvilket føles skønt. Men selvom du ikke er den store fan af motion, måske fordi det gør ondt i kroppen, så vil jeg stadig invitere dig til at komme lidt igang - måske bare en mild gåtur. Jeg fandt selv et lys i yogaen, da jeg var mest plaget af smerter. Den skønneste mild mindful yoga, det åbnede virkelig nye døre for både min krop og mit sind - jeg elsker det.

Det er kun meningen, at du skal udøve, hvad din krop kan klare uden at eventuelle smerter forværres over længere tid. Se det evt. lidt som et trafiklys rød - gul - grøn. Det er ok, at komme op og mærke vores røde, men så fald tilbage til gul og til sidst grøn igen. Selv en lille aktivitet, kan have en enorm effekt og indflydelse på din krop og dit sind.

Prioriter din søvn

Hvis du er træt, selvom at du føler, at du burde lige gøre noget færdigt, så giv dig selv tilladelse til at sove. Jeg er virkelig god til at ignorere dette simple begreb, men jeg kan også mærke hvor stor effekt det har, når jeg lytter. Din søvn er essentiel for din krops trivsel, omfavn det og tak din krop for at vise dig vejen. Har du svært ved at sove til trods for, at du føler dig søvnig, så giv din krop hvile, da du så stadig forhindrer yderlig skade.

Spis godt og nyd det

Vi opfordres til at være mere opmærksomme på, hvad vi spiser i dag og med god grund i betragtning af fødevarens tilstand. Jeg vil dog gerne opfordre dig til at vende din opmærksomhed indad for et øjeblik og tænke på det at spise som mere end en blid nødvendighed. Fødevarer er brændstof, og vi har brug for det til at fungere optimalt

At spise godt betyder at fodre din krop, med hvad den har brug for, på den mest naturlige måde, du kan styre og har råd til. At ændre, hvordan du spiser, behøver ikke at være en alt eller ingenting ting. Måske kan du tilføje en ekstra smule grønt om dagen eller bytte en kop kaffe til et glas vand i stedet.

Genoplev den mad du spiser og tag dig tid. Vær opmærksom på smag, teksturer og dufte, selv den mekaniske handling af at spise kan berolige vores kroppe og genoplive os til fornemmelsen af ​​at være i live. Hvor længe har det været siden du har anerkendt din krop på denne måde?

Lyt til smerte

Når noget gør ondt, er det gået galt et eller andet sted og din krop forsøger at fortælle dig det. Vi tager ofte ikke hensyn til smerte, medmindre det bliver uudholdeligt: ​​at tandpine ikke er så slemt, det kan vente et stykke tid; Den skarpe smerte i skulderen er et resultat af gentagne belastninger, men det går normalt over, når jeg er hjemme, så du behøver ikke bekymre dig.

Disse ting, uanset hvor små, bør ikke fejes til side, fordi de udgør skade på vores kroppe. Ignorer dem, og de vil komme tilbage for at hjemsøge dig senere. Det kan godt føles som om, at vi ikke har tid til at tage os af vores krops smerter, men uanset hvordan eller hvornår så vil kroppen vinde. Så se det lidt som når bilen får en skade, så vil du også sende den til mekanikeren for at biler repareret, det tager måske lidt tid og koster penge, men så kører den også som en drøm efterfølgende og du kan nu nøjes med at sende den til service af og til. Havde du ikke lyttet i første omgang, ville den med tiden bryde helt sammen og det sker som oftest ikke på det mest belejlige tidspunkt eller sted, vel?

Sænk farten

Vi lever i et hurtigt samfund med pligter, ønsker og drømme. Mange af os har en tendens til at tro, at vi er superhelte. Vi ender med at tage alt for meget ind og løbe rundt som en galning. Måske kan du klare det nogle dage, men så skal du også have mere hvile.Personligt ved jeg nu, at hvis jeg lever et liv i overhalingsbanen nogle dage, hvor jeg overhører min krops signaler om at sætte farten ned, ja så kommer regningen lige pludselig og min krop tvinger mig til hvile.

Hvis du sandsynligvis vil gøre det samme som mig, vil jeg ikke blive overrasket, hvis du stejler på forslaget om at du bremser. Vi har alle så meget at gøre og så lidt tid til at gøre det, og du vil have mig til at bremse? Hvem har tid til det?

Omformulere spørgsmålet: hvem har ikke tid til det? Svaret: vores kroppe.

Hvis vi klemmer hvert sekund ud af vores dag på rekordfart, vil vores kød, knogler, muskler, organer - hele kroppen - til sidst lide.

Siden jeg accepterede min fysiske tilstand, er jeg blevet en langsom livsfortaler. Jeg må leve langsomt for min krops skyld, og du ved hvad? Jeg kan godt lide det.

Jeg kan godt lide, at jeg tager mig tiden til at spørge kroppen om lov. Jeg kan godt lide, at jeg give min krop tid til at komme sig. Jeg kan også stadig godt lide, at udfordre min krop, da jeg ellers vil gå i stå i min udvikling og ikke leve op til min krop potentiale.

Vores kroppe er dyrebare, så hvorfor forsømmer vi dem på så grundlæggende niveauer så ofte? Et roligt sind er virkelig intet uden en sund krop til at bære det. Så tag en time - ja en time! - ud af din dag et par gange om ugen for at passe på den. Sov, spis, hvil dig, få en massage, gå til behandling.

Sænk farten og vær opmærksom.

Vis din krop den samme medfølelse, som du bestræber dig på at vise alle andre. Den har ligeså meget brug for det og husk så også på, hvordan du taler til og om din krop. Vis den taknemmelighed og kærlighed - det er din bedste ven.

Egoisme…

Pas på din krop...