Usikkerhed & bekymring

IMG_0126.jpeg

Coronavirus-epidemien kan forårsage usikkerhed og bekymring!

Spredningen af ​​coronavirus-epidemien får i øjeblikket mange af os til at føle os usikre og bekymrede. Dette er helt forståeligt, da situationen involverer mange spørgsmål, vi ikke kan kontrollere. Vi har alle vores egne måder at reagere på usikkerhed på. Den slags person, vi er, hvad vi har oplevet før, og vores sociale miljø har alle indflydelse på, hvordan vi reagerer. Mens vores ydre miljø er uforudsigeligt på mange måder, kan vi stadig tage os af vores mentale velvære gennem vores daglige valg.

Hvad kan jeg gøre?

Prøv at identificere ting, som du kan gøre noget ved, såsom god håndhygiejne, og hvor ofte du følger med i nyhederne. At fokusere på ting, du kan påvirke, hjælper dig med at føle dig i kontrol, hvilket igen gør det lettere at håndtere stress.

Sørg for kun at følge pålidelige nyhedskilder. Vi bør alle være opmærksomme på de nyeste råd fra myndighederne. Samtidig er det vigtigt at undgå for meget udsættelse for bekymrende og alarmerende nyheder. Rygter har en tendens til at øge angst og bekymring. For eksempel kan du beslutte et bestemt tidspunkt i løbet af dagen til at læse de seneste opdateringer.

Øv dig på at passe godt på dig selv. Prøv at opretholde en regelmæssig hverdagsrytme, især hvad angår sove og spisning. Selv hvis dit daglige liv har ændret sig markant i øjeblikket, at holde ved dine almindelige daglige rutiner giver dig en følelse af sikkerhed og hjælper dit mentale velvære.

Tænk over, hvilke behagelige ting du stadig kan gøre. At læse en bog, se tv-programmer og film, danse, synge, skrive og være aktiv er nogle eksempler på ting, du kan nyde.

Hold kontakten med din familie og dine venner. Tal om dine følelser og tanker omkring den aktuelle situation i samfundet, men husk også at tale om andre ting. Hvis du ikke kan møde sine kære ansigt til ansigt, skal du holde kontakten på anden vis måske digitalt.

Husk at være venlig mod dig selv, hvis du bemærker, at du overdriver ting og føler, at du er for bekymret over dit eget velbefindende og andres. Husk det du laver er nok.

Er sygdom en konflikt mellem krop og sind?

Egoisme…