Kropslig hukommelse

9901B0EA-145E-4DEB-9694-F6548357A878.jpeg

Din krop husker alt. Lyde, lugte, berøring, smage oplevelser.
Men hukommelsen bevares ikke i dit sind, låst et sted i hjernens fordybninger.
I stedet er den holdt i din krop, helt ned på celleniveau.

Vores celler gemmer minder - information - om vores oplevelser, vaner, fornemmelser, alt. Vi er alle unikke, og det er i vores kroppe - vores hud, muskler, sener, nerver - som vi aktivt lever gennem i vores daglige oplevelser; gode og dårlige.

Nogle gange er de minder, som vores krop gemmer, ikke altid erindringer, som vi bevidst som overlever husker. Du har måske været for ung til at huske. Du har muligvis fortrængt. Af en eller anden grund ved du ikke, hvad din krop ved. Det traumatiske og det trivielle er de to slags oplysninger, dit sind undertrykker.

Alligevel husker din krop.

Din krop spænder muligvis op og beskytter dig. "Det kan jeg ikke lide," siger den. "Jeg husker den berøring, lyd, lugt ... og jeg vil ikke have det." For en overlever af seksuelt misbrug, der har overvundet og helbredt fra misbruget, kan du dog tro, at du har udført alt det arbejde, der skal udføres. Du er helbredt. Du er kommet videre.

Alligevel husker din krop.

Respekter det. Respekter den hukommelse, uanset hvilken form den kommer i. Traumet var ikke kun følelsesmæssigt. Det blev oplevet på celleniveau. Der er gemte minder der. Vend ikke ryggen til det, fordi du syntes det er skørt.
Heling kommer fra at acceptere og være, åben, ærlig. Gennemsigtig.

Der er en skade, og du skal erkende det. Først da kan helbredelsen begynde.

Kropsminder er ufrivillige

Kropsminder kan tage lang tid at helbrede, sandsynligvis fordi det er de sidste minder, der skal behandles. At blive respekteret. At blive lyttet til. Jeg mener, virkelig. Min krop husker på celleniveau?
Når kroppen husker den traumatiske hændelse på et andet tidspunkt, end når sindet husker hændelsen, kan det føles meget vanvittigt.

Erindringer og flashbacks i alle deres former er vores krops måde at få vores opmærksomhed på. Hvis vi ikke accepterer, ærer og behandler dem, uanset hvor vanvittige de kan virke eller føles, vender de tilbage igen og igen.
Hvorfor? Fordi du skal helbrede. Din krop gennemlevede den samme oplevelse.

Hvis du har at gøre med kropsminder, fortæller din krop dig: ”Det er på tide, at vi helbreder dette. Sammen."

Helbredelse af kropsminder

Tænk over det på denne måde.
Din krop og dig, selvom de er en i det samme, er to separate væsener med to separate sæt minder.

Nogle fletter sig sammen, nogle er nøjagtig de samme. Når alt kommer til alt er du dig!

Alligevel er der nogle grå zoner.
Nogle aspekter af dit livs oplevelser, som din krop husker, og dit sind var for ungt til at forstå det, stærke følelser nægter det, eller dit sind oplevede det slet ikke bevidst.

Derfor bliver du nødt til at nærme dig dette fra et 'outsider' -perspektiv - tal til dig selv som en person, der er noget adskilt fra dig selv.
Ligesom dig, som en rådgiver eller en ven, der taler til dig, din krop. "Okay, krop," kan du sige. "Vi skal tale sammen."

Og du kan selvfølgelig gøre dette overalt. Hvis det virker for dig, så gå efter det. Uanset hvor du finder fred, fred, som du kan føle i dig, kan du åbne denne samtale. Du er måske ude at vandre, inde og læse en bog på sofaen eller du kan lægge dig ud på en strand under solen. Uanset hvor du finder din fredelige, stilhed, er det her, du kan tale til dig selv - din krop.

Start med at minde dig selv - din krop - om den vigtigste kendsgerning: ”Vi overlevede. Det er overstået. Det sker ikke igen.”
Du kan gøre det hele i dit hoved, eller du kan sige det højt.

Uanset hvad, vil beskeden blive sendt. Bare visualiser hvem/hvad du taler til. Din krop.

Når du føler beskeden om, "vi har allerede overlevet", bliver accepteret, skal du fortælle din krop: "Vi vil trives nu. Vi har kontrol. Vi vil leve nu, fri for dette traume.” Fortsæt med at sende denne besked til din krop, og bekræft hele tiden, at du - begge - er okay. Så af sikkerhedsmæssige årsager kan vi komme videre.

Hvad med, når du rent faktisk har et øjeblik med kropshukommelse? Spørg dig selv dette, er du klar til at acceptere det? Ære det? Håndtere det? Hvis ja, udfør denne visualiserings-samtale med din krop, mens du har en kropshukommelse.

Bemærk: Du skal være mere kraftfuld, men alligevel medfølende, for at få dit budskab igennem. Din krop har et tilbageblik, lever gennem en hukommelse, hvad det end måtte være. Den ved ikke bevidst, at det er slut. Det er her, du kommer ind.

Du skal tale det gennem flashback - kroppens hukommelse. Fortæl din krop, at det er ok. "Du er okay."
Sig det højt. "Du har allerede overlevet det her. Det er overstået. Vi har kontrol nu. Vi overlevede.”
Vær streng, men alligevel forstående. ”Vi kommer til at klare det. Vi kommer til at trives! ”

Være sikker. Vær positiv. Vær forstående. Husk - Det er dig, du taler til.

Helbred dig selv. Åbn samtalen, viljen til at acceptere det, ja, din krop ved noget. Og det skal helbrede.

Nogle gange har vi brug for hjælp til at komme i kontakt og bearbejde vores uhensigtsmæssige kropsminder, så vi kan slippe fri både mentalt og fysisk!

Når det så er sagt, så skal vi også huske på ALT det skønne, som vores krop har på lager. Alle de vidunderlige kropsminder, som vi kan få adgang til ved at vores sanser bliver stimuleret.

Husk at give dig tid til at opleve disse❤️

At sige nej er ikke egoistisk

Skyggen…